2017. okt 03.

Vágógép összevetés

írta: Pajer
Vágógép összevetés

Mint már múltkor ígértem, hogy megpróbálom lehetőleg érzelemmentesen (bár ez nehéz lesz) összehasonlítani a benzines vágógépeket, főleg szervizelés szempontjából.  A gépek használhatóságát már egy korábbi írásomban bőséggel kifejtettem, de ha valakinek ez kimaradt   ITT   megtalálja.

angol08_02_masolata.jpg

Fotó: Joint Base

Hogy érthetők legyenek az arányok, szerény becslésem szerint hazánkban a benzines vágógépek értékesítése éves szinten nem éri el a 100 db-ot és szerintem alig haladja meg az ötvenet.  A fő piac a Fővárosi Csatornázási Művek , illetve a betonelem gyártók, akik a nagy betongyűrűk szétvágásához használják néha közel 20 cm-es vágásmélységgel. Így a 350 mm-es és annál nagyobb  tárcsával szerelhetők gépek ...

Tovább Szólj hozzá

2017. okt 01.

Azok a fránya 10'-s Magyarok

írta: Kőfaló
Azok a fránya 10'-s Magyarok

"Az utolsó kapcsolja le a villanyt" - Ezzel az elhíresült idézettel még a 90 évek nagy romániai Magyar átvándorláskor vicceltek, ez most már kis hazánkra nem lenne igaz, itt nem kell lekapcsolni a villanyt mert előbb kikötik az áramot.

2010 után főleg azok indultak el akik a gazdasági válság hatására a Magyarországi megélhetésüket látták veszélyeztetve, megvoltak terhelve egy rahedli hitellel, látták „na ezt,most, hogy fizessük ki” sakk-matt állapotot, és látták a tökölést ami a kormányzati oldalon zajlott. Az is hozzájárult, hogy a választások után nem a fény jelet meg az alagút végén, hanem a teljes sötétség.

...

Tovább Szólj hozzá

2017. sze 27.

Miért annyi az Annyi

írta: Pajer
Miért annyi az Annyi

Akár azt a címet is adhattam volna ennek a résznek, hogy "Még most vidd el  javítani, mert jövőre rohadt drága lesz."  - Ugye az nem titok, hogy nagyrészt mindenki a jobb kereseti lehetőségek és az ebből fakadó könnyebb élet reményében indul útnak és lépi át a határt, keresve új állandó vagy ideiglenes otthont.

angol8_4.jpg

Hazudnék, ha azt mondanám: én más miatt döntöttem úgy, hogy Angliában elfogadom a felkínált munkahelyet. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi már egyszer húsz éve nekifutottunk egyszer, így nem volt teljesen ismeretlen a terep.

...

Tovább Szólj hozzá

2017. sze 23.

Az a fránya utángyártott

írta: Pajer
Az a fránya utángyártott

Az örök dilemma, hogy az olcsó rosszabb-e vagy csak olcsóbb a drágábbnál és mi a különbség a „gyári” alkatrész és az „utángyártott” termékek között. Természetesen a márka szervizek az eredeti alkatrészt erőltetik, a vevők pedig a minél olcsóbbat szeretnék elérni. Az igazság mint mindig fél úton van. A szervizek álláspontja is érthető, hiszen amellett, hogy magasabb árú terméken az árrése is magasabb, azért a hangsúly a minőségen van, mert nyugodtabb szívvel tud vállalni garanciát egy olyan javításra, ahol ellenőrzött hátterű alkatrészeket építenek be. Azért az látszik, hogy kis hazánkban ez a két forgalmazói kör szigorúan elválik egymástól és valljuk be, rendesen gyalázzák is egymást.

angol7_7.jpg

Ezt a gordiuszi ...

Tovább Szólj hozzá

2017. sze 11.

 Lapvibrátor TESZT: SÁRGA vagy PIROS

írta: Pajer
 Lapvibrátor TESZT: SÁRGA vagy PIROS

angol6_04.jpg

Ahogy nagy dilemma volt régen a láncfűrészek piacán, hogy Stihl vagy Husqvarna úgy a lapvibrátoroknál  Wacker vagy Dynapac (most már Atlas Copco és annak klónjai) vagyis Sárga vagy Piros. Hát ez ebben az esetben még nehezebb, hiszen mind a kettő cégcsoport (és a több is) 99%-ban ugyan azzal a motorsorozattal dolgozik azaz Hondával.

...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 27.

[SzocGear] - Szoci cuccok Angliában - Élet a csatornán túl

írta: Pajer
[SzocGear] - Szoci cuccok Angliában  - Élet a csatornán túl

A SzocGear csatornájának készült : 2017. márc. 24.

" Angliai Tudósítónk jelenti!
Anglia legrégebbi kikötővárosában, Portsmouth-ban él és dolgozik Kristóf. Kristóf úgy döntött, hogy nem egy Öreg Rovert fog be munkásautónak, hanem inkább egy jól ismert darabból épít odakint magának munkatársat. Egy Trabant 601-es lett a műhelykocsija.
De még milyen... Ezenkívül megmutatja műhelyüket, majd elautókázunk egy garázsba ahol motorjait tartja. 
Az ő felvételeiből készítettünk egy kis bemutatót nektek."

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 27.

Benzines vágógépet minden kőműves kezébe!

írta: Pajer
Benzines vágógépet minden kőműves kezébe!

  Ez a bejegyzés a furdancs blogon jelent meg 2017.08.25-én

angol3_15.jpg

 

 

Be kell vallanom, hogy nem csak a szakmámhoz kapcsolódó szerszámokból mutattak, vagy kezdtem el használni újat Angliában, hanem a hozzánk a kölcsönzőhöz kapcsolódó szakmák szerszámaiból, ötletes megoldásaikból is láttam olyanokat, amivel már elvétve találkoztam, de valahogy a hazai munkások szívét nem melengette meg.

...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 27.

Szerszámok

írta: Pajer
Szerszámok

angol2_01.jpg

A múltkor egy kicsit a   szerszámos ládáktól   elkanyarodtunk egészen   az angol oktatási rendszerig , de most térjünk vissza a kiindulási ponthoz és csapjunk a közepébe, hogy milyen (számomra) új, vagy már ismert, csak eddig általam feleslegesnek tűnő szerszámokkal találkoztam a ködös Albionban.

Ez a bejegyzés a furdancs blogon jelent meg 2017.08.18-án

...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 27.

Újszülöttnek minden vicc új

írta: Pajer
Újszülöttnek minden vicc új

Ez a bejegyzés a furdancs blogon jelent meg 2017.08.11-én

Ismerjük a mondást, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, hát 20 év magyarországi szakmai háttérrel néha ez az érzés fogott el amikor elkezdtem Angliában dolgozni. Az első meglepetés akkor ért amikor az új munkahelyemen megmutatták az asztalom és mondták, hogy ide pakolhatom a szerszámaimat, Igen a „szerszámaimat”. akkor szembesültem azzal, hogy itt az általános szervizekben (és később kiderült egy csomó másik szakmában is) az számít szakembernek akinek saját szerszámkészlete van az adott munkák elvégzésére.

...

Tovább Szólj hozzá